Paste cu dovlecei si rosii cu salata de valeriana: De post, simplu si gustos


Nimic mai simplu decat o portie de paste cu dovlecei si rosii alaturi de o salata de valeriana. Va invit sa preparati una dintre cele mai gustoase retete culinare de post din lume, una pe care eu o prepar de cel putin 2 ori pe saptamana, la cererea fiicei mele 🙂

De ce ingrediente aveti nevoie: Paste de grau dur cca 500 de grame, 2-3 dovlecei tineri, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, 3 rosii sau 300 de grame de sos de rosii, busuioc, valeriana, ulei, sare.

Pastele se fierb al dente si apoi se lasa la scurs si la racit.

dsc_0231

Separat, intr-o tigaie sau intr-o oala, calim ceapa si usturoiul doar 10 secunde la foc iute. Dam focul la mic, adaugam dovleceii tocati marunt. Dupa 2 minute, adaugam rosiile tocate sau sosul de rosii, o cana de apa si lasam sa scada la foc mic. Mai adaugam la final 1 catel de usturoi pentru aroma intensa, sare si piper daca doriti.

Pastele se adauga in tigaia cu sos si totul se serveste alaturi de salata de valeriana cu sare, ulei, zeama de lamaie si optional masline 🙂

Sa aveti pofta si sanatate mai presus de orice!

 

Reclame

2 gânduri despre „Paste cu dovlecei si rosii cu salata de valeriana: De post, simplu si gustos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.