Gallery

Cum faci crema tartinabila de ciocolata in casa? Bonus, reteta de clatite fara oua si fara lapte


Vrem crema tartinabila de ciocolata in clatite sau chiar direct pe paine 🙂 O vrem si peste gogosi si chiar si peste negresa, de ce nu :)) Ideea de baza este ca ar trebui sa avem o astfel de crema tartinabila la indemana oricand vrem ceva sanatos si dulce.

Fiindca vreau crema de cacao de post, vegana 100%, am folosit caju bine hidratat si blenduit spuma. In aceasta spuma am pus sirop de zmeura, cacao multa, extract de vanilie, un pic de Amaretto (lichior italienesc de migdale). 

Am obtinut o pasta subtire de cacao insa ar fi putut sa fie mai groasa daca as fi adaugat migdale date pe razatoare, dupa ce le-am hidratat si decojit. Razatura de migdale da consistenta cremei de cacao.

Rezultatul a fost pus in clatite de post, facute din apa, faina, un pic de ulei extravirgin de floarea soarelui, sare, un pic de zahar vanilat, un pic de esenta de rom. Apoi aluatul de clatite merge direct in tigaie neaderenta si asta e tot.

Clatite cu ciocolata, 100% de post, 100% delicioase si sanatoase ❤ Ce sa mai vrei mai mult? Poate doar putina nuca de cocos inauntru, aruncata frumos peste crema de ciocolata :))

Sa aveti succes in tot ce faceti si multa sanatate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s