Galerie

[Vegidelicios] Biscuiti vegani ca in revista, gata in 20 de minute. Ieftini, simpli si deliciosi


Nu ma poti convinge ca mancarea de post este greu de suportat. Am mancat vegan – vegetarian – de post ani de zile si nu pot sa va spun decat ca o regula e valabila in tot ce faceti, inclusiv in alimentatie. Ce semeni, asta culegi.

Asa ca daca pui efort si suflet in felul in care gatesti, se va vedea 🙂 Si se va simti ❤ Mancarea buna se face cand iti place sa gatesti, cand pui pasiune in ce faci, cand iti pasa de rezultatul final.

Biscuitii vegani sunt doar o mica proba care dovedeste regula mea. Poti sa faci biscuiti deliciosi si aspectuosi daca vrei. Poti sa ii faci mai buni decat la magazin si mai frumosi ca in revista 🙂

Iata de ce ingrediente am avut eu nevoie pentru a prepara biscuiti vegani deliciosi:

  • o cana de tarate de ovaz
  • o cana de stafide grecesti
  • o cana de fulgi crispy de hrisca
  • 1/2 cana de sirop de afine/ coacaze/ mure/ trandafir samd (nu conteaza aroma, deci alegeti ce va place si ce aveti in casa)
  • 1/2 cana de seminte decorticate de canepa
  • 1/2 cana de tarate de psylium
  • 1 cana de lapte de migdale / ovaz/ canepa/ orez/ soia (nu conteaza de care e, deci folositi ce aveti)
  • 1/2 nuca macinata fin
  • 1/2 cana de caise deshidrate si rehidratate si apoi blenduite
  • 1/4 cana de zeama de lamaie
  • esenta de vanilie, scortisoara, anason, ghimbir, orice arome va plac

Mod de preparare pentru o portie generoasa de biscuiti vegani sanatosi:

  1. Hidratati caisele si apoi blenduiti-le fin. Adaugati-le intr-un bol incapator.
  2. Peste piure-ul de caise veti pune tarata de ovaz, stafide grecesti, fulgii de hrisca, siropul de afine, semintele de canepa, nuca, laptele vegetal.
  3. Amestecam bine si in functie de cum arata compozitia, mai adaugam tarate de ovaz sau lapte vegetal. Ideea e sa iasa o compozitie ca de biscuiti, deci sa nu curga dar nici sa stea teapana.
  4. Formam gramajoare mici, cu lingura. Le punem pe hartie de copt, in tava de cuptor. Decoram cu stafide, agrise, bucatele de ciocolata, orice avem prin casa.
  5. Dam la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc ❤
  6. Servim biscuitii calzi sau reci, ca atare sau alaturi de lapte de migdale ❤

Cat de buni sunt acesti biscuiti vegani? Pe atat de buni pe cat sunt ingredientele delicioase si sanatoase. Deci folositi ce ingrediente vreti sa consumati mai des. Poate vreti mai multe fibre, poate aveti tranzitul mai lenes, poate vreti fara gluten, poate vreti sa va dea energie si atunci adaugati putin zahar brun, poate vreti sa fie biscuiti perfecti pentru sportivi, caz in care le cresteti nivelul de proteine (seminte de canepa, seminte de in, grau integral samd).

Decizia va apartine! Adaugati ingredientele uscate si apoi adaugati si ingrediente lichide (sirop de fructe + lapte vegetal) in asa masura incat sa obtineti o compozitie care sa stea locului cand o puneti in tava de cuptor, sub forma de gramajoare 🙂

Simplu, stiu! Daca mie mi-au iesit, voua sigur va ies. V-am mai spus ca la deserturi nu ma pricep prea mult :)))

Pofta buna, multa sanatate si spor in toate!

Reclame

2 gânduri despre „[Vegidelicios] Biscuiti vegani ca in revista, gata in 20 de minute. Ieftini, simpli si deliciosi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.